Structure‐Functions Relationship of Modified Starches for Pharmaceutical and Biomedical Applications

Labelle, Marc‐André; Ispas‐Szabo, Pompilia et Mateescu, Mircea Alexandru (2020). « Structure‐Functions Relationship of Modified Starches for Pharmaceutical and Biomedical Applications ». Starch - Stärke, 72(7-8), p. 2000002.

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Résumé

Modified starch is widely used in pharmaceutical and biomedical sciences. Various modifications such as functionalization, reorganization of the structure, or depolymerization may be used to tune ionicity, hydrophilicity, mucoadhesion, susceptibility to amylolysis by

Type: Article de revue scientifique
Mots-clés ou Sujets: modified starch, structural modifications, pharmaceutical applications, biomedical devices
Unité d'appartenance: Faculté des sciences > Département de chimie
Déposé par: Pompilia Ispas-Szabo
Date de dépôt: 14 juill. 2020 08:20
Dernière modification: 14 juill. 2020 08:20
Adresse URL : http://archipel.uqam.ca/id/eprint/13414

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